Ziekenhuizen

Slide background

Prefab badkamers voor ziekenhuizen

Al tientallen jaren is Portisa specialist in het ontwerpen en bouwen van prefab badkamers voor ziekenhuizen. Wij leveren onze badkamers aan ziekenhuizen in Nederland, België en omliggende landen. Onze prefab badkamers specifiek voor ziekenhuizen worden ontworpen en gebouwd volledig naar alle eisen waar de badkamers voor deze branche aan moeten voldoen. Feit is dat de sanitaire ruimtes in ziekenhuizen door meerdere mensen worden gebruikt. Het sanitair van onze badkamers is om die reden dan ook volledig aangepast aan de behoefte van de gebruikers en het verpleegkundig personeel.

Een groot voordeel van prefab badkamers is dat er in zeer korte tijd een complete serie badkamers kan worden gebouwd. Met name wanneer er een groot aantal badkamers met een vaste vorm, maat en uitvoering gewenst is. Nog een belangrijk voordeel is dat het unieke concept van onze prefab badkamers eigenlijk altijd goedkoper is. Dit heeft als reden dat al onze badkamers in onze eigen fabriek worden ontwikkeld en gebouwd. Wij hebben alle disciplines die betrokken zijn bij het ontwerp en de bouw van de prefab badkamers onder één dak. Dat zorgt voor een goede communicatie tussen alle betrokken partijen en een minimalisatie aan faalkosten.  Alle werkzaamheden omtrent de bouw van de speciale prefab badkamers voor een ziekenhuis worden uitgevoerd door zeer vakbekwame mensen. Vaklieden die een schat aan ervaring hebben en een enorme passie voor het product.

Omdat wij een complete serie badkamers kunnen bouwen en leveren in een relatief zeer korte tijd, bespaart u aanzienlijk op de kosten. En, niet geheel onbelangrijk, u wint gedurende het hele bouwproces aanzienlijk aan tijd!

wooncomplex prefab badkamer
Voor zorg aangepaste toiletruimte
zorgcomplex prefab badkamer
Voor zorg aangepaste doucheruimte

Speciaal sanitair voor badkamers voor en ziekenhuis

Het sanitair in de badkamers moet aan zeer strenge hygiënische eisen voldoen. Het moet bijvoorbeeld makkelijk te reinigen zijn en ook mogen de oppervlaktes niet poreus zijn. Vuil en vocht mogen ook nooit de gelegenheid krijgen zich op te hopen in de buurt van het sanitair. Dit gebeurt vaak in naden en kieren, waar snel bacteriegroei kan optreden. Tevens moet het sanitair worden aangepast aan zowel de patiënt als de zorgverlener en verpleegkundige.

Ook water kan een bron zijn van ziektekiemen. Wij bouwen badkamers voor ziekenhuizen die voldoen aan alle speciale technische voorschriften die door de overheid zijn bepaald. Daaronder valt o.a.;

 • Materiaalkeuze (Bijvoorbeeld; metalen montagematerialen moeten corrosiebestendig zijn)
 • Het leidingwerk
 • Kraanwerk
 • Naadloze aansluiting tussen de vloeren en wanden (geen vuil in voeg en kitranden)
 • Antibacteriële coating

De voorschriften waaraan bovenstaande onderdelen moeten voldoen zijn wettelijk bepaald. Wij hanteren deze voorschriften altijd heel secuur. In ziekenhuizen worden mensen verzorgd met een verlaagde weerstand.
Wij produceren prefab badkamers die voldoen aan alle normen en kwaliteitseisen.

Ontwerp in 3D software

De prefab badkamers voor ziekenhuizen worden allemaal ontworpen in 3D. wij werken al geruime tijd met 3D CAD ontwerpsoftware en dat heeft als voordeel dat u ruim voor de productie van de badkamers al kunt zien hoe de uitvoering van badkamers zal zijn. Een voordeel van de 3D modellen is dat ze te gebruiken zijn voor BIM. Op die manier kan er virtueel exact worden gezien of alles aan de wensen, het ontwerp en alle gemaakte afspraken voldoet. Wanneer er op enig moment nog veranderingen of aanpassingen nodig mogen zijn, dan kan dat heel gemakkelijk en snel gerealiseerd worden in het 3D ontwerp.

De badkamers worden allemaal geleverd met de nodige aanvoer en afvoerpunten voor water en alle aansluitpunten voor elektra. Wij hanteren bij de levering van onze prefab badkamers altijd met succes het ‘plug en play’ concept. Tevens leveren wij een all-in garantie op alle prefab badkamers. U bent gedurende de bouw van de badkamers op ieder willekeurig moment van harte welkom in onze fabriek.

Wilt u  voorafgaand aan een eventuele opdracht een kijken komen nemen in onze fabriek? Dan bent u te allen tijde welkom. U kunt dan zien hoe wij onze badkamers vanaf het ontwerp tot het eindresultaat bouwen .
U zult dan zien dat de keuze voor onze prefab badkamers alleen maar voordelen kent.

YUST Hostel Badkamer Type 1 3D Render 13
Voorbeelden van een renders gemaakt met onze 3D ontwerpsoftware
Prefab badkamers zorg
Badkamers voor ziekenhuizen worden voorzien van functionele en veilige hulpmiddelen.

De ziekenhuis badkamer

De badkamers voor ziekenhuizen moeten worden voorzien van functionele en veilige hulpmiddelen. In ziekenhuizen komen verschillende patiënten die gebruik moeten maken van dezelfde badkamer. Verstelbaarheid en flexibiliteit zijn daarom ook enorm van belang. Enerzijds natuurlijk voor de patiënt, en anderzijds voor de hulpverlener en verpleegkundige. Onze badkamer hulpmiddelen voldoen aan deze eisen.

Of het nu om een kleinere functionele ziekenhuisbadkamer gaat of om een zorgbadkamer, de indeling, de veilige hulpmiddelen en de functionaliteit zijn van essentieel belang. Dit is dan ook bij ons het uitgangspunt van het prefab badkamerconcept voor ziekenhuizen.

Hulpmiddelen voor ziekenhuis badkamers

 • In hoogte verstelbare wastafels met handgreep 
 • In hoogte verstelbare toiletten
  toiletlift, sta-op toilet
 • Douche hulpmiddelen
  o.a. douchezitje
 • Aangepaste kranen
  In de badkamers voor ziekenhuizen monteren wij thermostatische mengkranen en douches die speciaal zijn aangepast aan het gebruik door patiënten, artsen en verzorgend personeel.

Eventuele andere gewenste hulpmiddelen zijn altijd toepasbaar op onze prefab badkamers voor ziekenhuizen.

De voordelen van prefab badkamers

 • Ontwerpvrijheid
  Geheel volgens de wensen van alle betrokken partijen, heeft u de vrijheid de badkamers te ontwerpen. Enige voorwaarde hieraan gekoppeld is, dat het ontwerp technisch verantwoord en uitvoerbaar dient te zijn
 • Minimalisatie faalkosten
  Door met alle betrokken partijen een goede communicatie te garanderen, worden er onnodige kosten bespaard
 • Verkorte bouwtijden
  Alle badkamers worden in onze eigen fabriek en door onze eigen vakbekwame mensen in zeer korte tijd gebouwd
 • Tijdwinst
  De verkorte bouwtijden zorgen voor een tijdwinst tot wel 3 maanden!
 • Duurzaamheid
  Door gebruik van duurzame materialen van hoogstaande kwaliteit, garanderen wij een lange levensduur
 • Afstemming en installatie
  Alle ziekenhuis badkamers worden in onze eigen fabriek uitvoerig getest. Om die reden kunnen wij dan ook een volledig werkende badkamer garanderen bij plaatsing. De afstemming van de badkamer wordt altijd gedaan door een erkende installateur.
 • Optimale productie omstandigheden
  Gedurende het hele bouwproces vindt de bouw van de ziekenhuis badkamers plaats onder perfect geconditioneerde omstandigheden. Daardoor kunnen wij een optimale kwaliteit van onze badkamers garanderen

En als laatste voordelen

 • Het afval op de bouwplaats is vrijwel nihil
 • Wij rekenen geen opslagkosten op het bouwterrein
 • Hebben wij alle voorbereidingen in één hand
 • Bij ons is er slechts één aanspreekpunt voor het sanitair
badkamer zorgaanpassing
badkamer zorginstelling
Portisa prefab bathrooms
duurzaam-bouwen

Duurzaamheid

Duurzaamheid dragen wij hoog in ons vaandel.
In ziekenhuizen is bijvoorbeeld het gebruik van water vaak erg hoog. Het verbruik kan oplopen tot wel 400 liter water per patiënt per dag.

Tevens is het tegenwoordig verplicht om duurzaam te bouwen. Wij van Portisa gaan daarom al een geruime tijd mee met deze tendens.
Wij ontwikkelen dan ook duurzame prefab badkamers voor ziekenhuizen. Natuurlijk met als belangrijkste doel een prettige en comfortabele badkamer met een efficiënt water- en en energieverbruik.

Voorbeelden van duurzame materialen

 • Led verlichting
 • Waterbesparende kranen en douches
 • Vloerverwarming
 • Naadloze wanden en vloeren
 • Gladde wanden die nauwelijks tot geen kalk aanhechting veroorzaken

Bouwplaatslogistiek en techniek

Wij hebben in eigen beheer een unieke lichtgewicht constructie ontwikkeld. Dit is de basis van al onze prefab badkamers. We werken met lichte en dunne materialen waarvan het casco gemaakt wordt. In dat casco worden de badkamers op basis van het ontwerp en op basis van alle wensen afgebouwd. Tijdens het bouwen van de ziekenhuisbadkamers werken wij met Sendzimer staal.

Bij de plaatsing van de badkamers is planning en tijd van cruciaal belang. In overleg met alle betrokken partijen wordt afgestemd wanneer de badkamers kunnen worden geplaatst en geïnstalleerd. Er wordt dan ook vooraf overlegd wat de meest efficiënte en economische manier is om de plaatsing uit te voeren.

Wanneer het wenselijk is, ontwikkelen wij speciale hijsmiddelen op maat die aan alle normeringen en voorschriften voldoen. Wilt u vooraf zien hoe wij een prefab badkamer plaatsen? Bekijk dan het filmpje hiernaast.

Sendzimir staal bewerking prefab

  Op de hoogte blijven?