Woon-zorgcomplexen

Slide background

Prefab badkamers voor woon- en zorgcomplexen

Portisa is al tientallen jaren specialist in het bouwen van prefab badkamers voor woon- en zorgcomplexen in Nederland, België en omliggende landen. Onze prefab badkamers voor zorgcomplexen worden gebouwd in alle denkbare soorten en maten. De badkamers voor elk willekeurig project worden ontwikkeld van vrij eenvoudig tot zeer luxe. Dit is afhankelijk van de doelgroep, het project, het budget en de behoeftes van de toekomstige bewoners van zorgcomplexen.

Eén van de vele voordelen van onze prefab badkamers is, dat ze toepasbaar zijn op elk project en met name wanneer er een groot aantal badkamers gewenst is met een vaste vorm, maat en uitvoering. Zo kunnen wij in zeer korte tijd een complete serie prefab badkamers voor de toekomstige zorginstellingen bouwen.

Nog een van de vele voordelen van het unieke concept van onze prefab badkamers, is dat ze goedkoper zijn. Onze badkamers worden namelijk in onze eigen fabriek ontwikkeld en gebouwd. Wij hebben alle disciplines vanaf het ontwerp, de ontwikkeling en de bouw tot aan de afwerking onder één dak. U bespaart daardoor aanzienlijk op de kosten van de bouw van de serie badkamers. Tevens wint u gedurende het hele bouwproces tot wel 3 maanden aan tijd.

Alle werkzaamheden omtrent de bouw van de badkamers worden uitgevoerd door zeer vakbekwame mensen. Deze vaklieden hebben een passie voor het product en een schat aan ervaring.

wooncomplex prefab badkamer
Voor zorg aangepaste toiletruimte
badkamer zorgaanpassing
badkamer zorginstelling
Onze prefab badkamers voor woon-zorginstellingen zijn van alle denkbare gemakken voorzien, om het gebruik van de bewoner zo prettig en praktisch mogelijk te maken. Zoals u hier ziet, hoeft dat zeker niet ten kosten te gaan van een modern design.

Prefab badkamers voor diverse zorgdoelgroepen

Wij zijn er ons van bewust dat onze prefab badkamers per doelgroep aan verschillende wensen en eisen moeten voldoen. De inrichting zal verschillend zijn en is afhankelijk van de behoeftes van de nieuwe bewoners van de appartementen in een woon-zorgcomplex.

Enkele voorbeelden hiervan zijn;

 • Woon-zorgcomplex voor ouderen/senioren
 • Zorgcomplexen voor gehandicapten
 • Woon-zorgcomplexen voor begeleid wonen
 • Woon-zorginstellingen voor mensen met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen

Per doelgroep zijn er verschillende wensen betreft het ontwerp van de badkamers. Alle nodige en denkbare sanitaire voorzieningen volgens wens en behoeftes van de verschillende doelgroepen zijn toepasbaar. Dit op al onze prefab badkamers voor Zorgcomplexen, zorginstellingen en wooncomplexen met zorgverlening.

Enkele belangrijke sanitaire voorzieningen;

 • Voor ouderen en senioren is het van belang om rekening te houden met de kleur van de tegels, vloeren en muren
  Zo zijn bijvoorbeeld wit, rood en zwart ongeschikte kleuren 
 • De badkamers zijn rolstoelvriendelijk door gebruik van bredere deuropeningen
 • Lagere brede wastafels voor rolstoelgebruikers
 • Opklapbare en/of vaste beugels worden bevestigd op elke gewenste locatie in de badkamer
 • Een hoger toilet
 • Antislipvloeren
 • Ruime inloopdouche
 • Alarmkoorden

Het ontwerp

Al onze prefab badkamers worden ontworpen in 3D. Wij werken met 3D CAD ontwerpsoftware, wat als voordeel heeft dat u vooraf en nog ruim voor de productie, al inzicht kunt krijgen hoe uw badkamers eruit komen te zien. Tevens zijn deze 3D modellen te gebruiken voor BIM. Zo kan er virtueel exact worden gezien of alles volledig volgens het ontwerp past en of het ontwerp naar wens is en voldoet aan alle gemaakte afspraken en wensen. Wanneer er dan alsnog veranderingen nodig mochten zijn, is dit heel gemakkelijk en snel te realiseren in het 3D ontwerp van de badkamers. Met als voordeel, een minimalisatie aan faalkosten.

Wij gaan na goedkeuring van alle betrokken partijen meteen van start met de bouw van de prefab badkamers op de gewenste datum. U bent gedurende het gehele bouwproces van harte welkom in onze fabriek. Op die manier blijft u vanaf het begin tot het eindresultaat betrokken bij de bouw.

Alle badkamers worden geleverd met alle nodige aan- en afvoerpunten voor water en aansluitpunten voor elektra. Dit helemaal volgens het ‘plug and play’concept Tevens leveren wij een all-in garantie op al onze prefab badkamers voor de woon-zorgcomplexen voor alle doelgroepen.

Wilt u graag voorafgaand aan een eventuele opdracht een kijken komen nemen in onze fabriek? Ook dan bent u te allen tijde welkom. U heeft dan de mogelijkheid om te zien hoe wij onze badkamers bouwen. U zult dan zien dat de keuze voor onze prefab badkamers alleen maar voordelen kent.

 

Zie hiernaast hoe realistisch een 3D render de gewenste badkamer weergeeft.

prefab badkamer 3D RENDER bad douche
prefab badkamer 3D RENDER bad

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Als u precies wilt weten wat er allemaal nog meer aan sanitaire voorzieningen mogelijk zijn in deze unieke badkamers voor zorgcomplexen, neem dan contact met ons op. Bij ons is er geen nee te koop.

prefab badkamer 3D RENDER wastafel
prefab badkamer 3D RENDER wastafel
prefab badkamer 3D RENDER spiegel

Belangrijke voordelen van onze prefab badkamers

 • Ontwerpvrijheid
  U heeft de volledige vrijheid een unieke prefab badkamer te ontwerpen. Dit geheel volgens de wensen van de betrokken partijen. Enige voorwaarden die wij stellen, is dat het ontwerp technisch verantwoord en uitvoerbaar dient te zijn.
 • Minimalisatie faalkosten
  Door goede communicatie met alle betrokken partijen te garanderen, worden er onnodige kosten bespaard. Tevens is het ontwerp voordat de bouw van start zal gaan in 3D te zien, zodat er nog de nodige aanpassingen kunnen worden gedaan.
 • Verkorte bouwtijden
  Alle badkamers worden in onze eigen fabriek door onze eigen vakbekwame mensen in zeer korte tijd gebouwd.
 • Tijdwinst
  Door de verkorte bouwtijden, wint u tijdens de bouwperiode wel tot 3 maanden aan tijd.
 • Duurzaamheid
  Wij maken gebruik van duurzame materialen van zeer hoogstaande kwaliteit, die een lange levensduur garanderen.
 • Afstemming en installatie
  Al onze badkamers worden voor levering in onze eigen fabriek uitvoerig getest. Wij garanderen dan ook een volledig werkende badkamer bij plaatsing. De afstemming zal door een erkende installateur en met alle betrokken partijen uiterst secuur gebeuren.
 • Optimale productie omstandigheden
  Gedurende het gehele bouwproces, vindt de bouw van de prefab badkamers plaats onder de meest perfect geconditioneerde omstandigheden. Wij garanderen dan ook een optimale kwaliteit van onze badkamers.

En als laatste voordelen;

 • Heeft u bij ons slechts één aanspreekpunt voor het sanitair in en tijdens de bouw van de prefab badkamers
 • Is het afval op de bouwplaats vrijwel nihil
 • Rekenen wij geen opslagkosten op het bouwterrein
 • Hebben wij alle voorbereidingen in één hand
 • En is er bij ons slechts één aanspreekpunt voor het sanitair

De bouw

Voordat wij van start gaan met de bouw van uw serie badkamers, heeft u de volledige vrijheid in het ontwerp zelf, de keuze van het interieur en de vrijheid de badkamers volledig naar smaak, wens en behoefte van de toekomstige gebruikers in te richten. Alle denkbare materialen en sanitaire onderdelen zijn toepasbaar in onze prefab badkamers. Alle materialen zijn van hoogstaande kwaliteit en hebben een zeer lange levensduur.

Zodra de bouw van het zorgcomplex of een gelijksoortig project van start gaat, starten wij volgens alle gemaakte afspraken per direct met de productie van uw badkamers.

Prefab badkamers zorg
duurzaam-bouwen
Portisa ontwikkelt duurzame badkamers voor ieder willekeurig project. Portisa gaat voor duurzaam bouwen!

Duurzaamheid

Of het nu gaat om een volledig nieuw te bouwen complex, of een transformatie van een gebouw tot een zorgwooncomplex, duurzaamheid dragen wij hoog in ons vaandel. Het is verplicht om duurzaam te bouwen met het liefst als resultaat dat een gebouw met appartementen in een woonzorgcomplex, volledig energieneutraal moeten zijn.

Portisa gaat al lange tijd mee met deze tendens en wij ontwikkelen dan ook duurzame badkamers voor ieder willekeurig project. Wij bouwen voor iedere doelgroep prachtige, unieke duurzame badkamers met als belangrijkste doel, een zeer prettige en comfortabele badkamer met een efficiënt water- en energieverbruik.

Enkele voorbeelden van (duurzame) materialen

 • Gebruik van led-verlichting of spaarlampen
 • Plaatsen van waterbesparende kranen en douches
 • Vloerverwarming
 • Goed werkende ventilatiesystemen
 • Geen gebruik van kunststof wanden
 • Keramische tegels of natuursteen
 • Gladde wanden in ruimtes waar veel condensvorming ontstaat. Deze wanden zijn minder vatbaar voor kalkaanhechting

Techniek en bouwplaatslogistiek

Portisa heeft in eigen beheer een unieke lichtgewicht constructie ontwikkeld. Deze constructie is de basis van al onze prefab badkamers.
Wij werken met lichte en dunne materialen waarvan het casco gemaakt wordt. In dat casco wordt de badkamer op basis van het ontwerp EN op basis van alle wensen van de betrokken partijen afgebouwd. Tijdens het bouwen van onze prefab badkamers werken wij met Sendzimir staal.

Bij de plaatsing van prefab badkamers in woon-zorgcomplexen is planning en tijd van cruciaal belang. In overleg met u en alle betrokken partijen wordt afgestemd wanneer de badkamers kunnen worden geplaatst en geïnstalleerd. De manier van plaatsen en de technieken die wij daarbij gebruiken, zijn bij ieder project anders. Er wordt altijd vooraf met u overlegd wat de meest efficiënte en economische manier is om de plaatsing van de prefab badkamers uit te voeren.

Indien gewenst, ontwikkelen wij hijsmiddelen op maat, welke aan alle normeringen en voorschriften voldoen.

Wilt zien hoe de badkamers worden geplaatst? Bekijk dan het filmpje op de pagina bouwplaatslogistiek

Prefab badkamers Ibis Hotel Haarlem vrachtwagen
Bouwplaatslogistiek prefab badkamers Portisa

Meer weten over onze prefab mogelijkheden?

Wilt u een offerte aanvragen, of wilt u meer weten over prefab badkamers voor woon-zorgcomplexen? Heeft u wellicht andere vragen? Dan neemt u gerust  contact met ons op. Wij van Portisa nemen graag de tijd voor u.

  Op de hoogte blijven?