Woningbouw

Slide background

Prefab badkamers voor woningbouw

Portisa is al tientallen jaren specialist in het bouwen van unieke prefab badkamers voor nieuw te bouwen woningbouw. Wij leveren onze prefab badkamers voor nieuwbouw woningen in Nederland, Belgie en omliggende landen in Europa. Al onze badkamers worden ontwikkeld van heel eenvoudig tot zeer luxe, compleet naar de wensen van de klant.

Bij nieuwe woningbouw is al bekend, nog voordat de bouw begint, welke maat de badkamers zullen hebben. Portisa prefab badkamers zijn altijd toepasbaar op elk nieuwbouw project. Met name als er een groot aantal badkamers is gewenst met een relatief vaste maatvoering, vorm en ook uitvoering, is de keuze voor prefab wel zo slim! Door voor prefab badkamers te kiezen voor een groot aantal nieuw te bouwen woningen, kan er een complete serie volledig in de maten naar keuze worden gebouwd. En dat betekent absolute tijdwinst.
Tijdwinst is zeer belangrijk, het levert immers geld op!

Al onze prefab badkamers voor woningbouw worden compleet en volledig naar uw wensen in zeer korte tijd gebouwd. 

Omdat al onze badkamers in onze eigen fabriek worden ontwikkeld en gebouwd en wij alle disciplines onder één dak hebben, bespaart u ook aanzienlijk op de kosten. Tevens wint u tot wel drie maanden aan tijd gedurende het gehele bouwproces.

prefab badkamer lucht Hostel Clink Amsterdam

Alle denkbare werkzaamheden worden rondom de bouw van de prefab badkamers uitgevoerd door zeer vakbekwame mensen. Deze vakmensen hebben een ruime schat aan ervaring en een passie voor wat zij maken.

U als opdrachtgever heeft de volledige vrijheid in het ontwerp van de badkamer voor de nieuw te bouwen woningen. Ook heeft u de vrijheid om de badkamers geheel naar smaak, wens en budget in te richten. Wij kunnen vrijwel alle materialen en sanitaire onderdelen toepassen tijdens de bouw van de prefab badkamers. Wij staan achter ons product en garanderen dat onze materialen van een zeer hoogstaande kwaliteit zijn.

Prefab-badkamers-Amsterdam-eindresultaat
Prefab-badkamers-Apollo-Amsterdam-eindresultaat

Sanitair pakketten voor modulair bouwen

Omdat er zoveel mensen met verschillende woonwensen zijn, bieden wij complete sanitaire pakketten.
Dit is slim en handig met het oog op modulair bouwen tijdens de woningbouw.

Onze sanitaire pakketten zijn gebaseerd op de individuele woonwensen van de nieuwe bewoners.
U als projectontwikkelaar en/of aannemer kunt nog voordat het volledige ontwerp klaar is, met de nieuwe bewoners overleggen welk sanitair pakket zij wensen.

Onze pakketten zijn afhankelijk van het budget en de wensen van de nieuwe bewoners.
De pakketten zijn van vrij eenvoudig tot exclusief en luxe.

 

Enkele verschillen tussen onze sanitaire pakketten:

 • De keuze van wandtegels en vloertegels. Daarin zijn vele varianten.
 • Het merk van de sanitaire onderdelen, zoals de toiletpot, de wastafel, het bad. De merken variëren in prijs, afhankelijk van de kwaliteit.
 • Welke soort en maat steen wil de bewoner in de badkamer. Eenvoudig of wat luxer. Bijvoorbeeld; natuursteen, mozaïeksteen, gladde tegels, tegels met een bepaald design of reliëf.
 • Het design van de wastafel, het toilet, het bad of de douche varieert van heel gewoon tot zeer speciaal.
 • Wat voor uiterlijk van de kranen, douchekop, stang, slang, regendouche of niet, wenst de bewoner? De uitvoeringen het materiaal daarvan verschilt en de keuze is enorm.
 • Een normaal bad, of een jacuzzi.
 • Wat voor verlichting wil de nieuwe bewoner in de badkamer.
 • Is er de wens voor een hangcloset of een staand closet.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de verschillen in onze sanitaire pakketten voor de woningbouw.

 

Maak gebruik van de kracht van prefab! Vul individuele woonwensen zoveel mogelijk in!

Wilt u meer weten over de verschillende sanitaire pakketten?

Zodra de bouw van de nieuwbouw woningen van start gaat, starten wij per direct met de productie van de prefab badkamer met het door de bewoner gekozen sanitaire pakket.

Voor meer informatie of advies, neem gerust contact met ons op, of kom bij ons langs.

Belangrijke voordelen van onze prefab badkamers voor de woningbouw

Alle prefab badkamers van Portisa kennen vele voordelen omtrent het ontwerp en de bouw ervan. U ontleent hier dan ook veel profijt aan.

 • Ontwerpvrijheid
  U heeft de volledige vrijheid een unieke badkamer te ontwerpen.  Enige voorwaarde die wij vragen, is dat het ontwerp technisch uitvoerbaar en verantwoord moet zijn. Samen met de nieuwe bewoners kiest u uit de sanitaire pakketten om het ontwerp te completeren
 • Kostenbesparing 
  Het ontwerp is voor de bouw al virtueel in 3D te zien. Wij besparen tevens de kosten door een goede communicatie met alle betrokken partijen te garanderen
 • Verkorte bouwtijden 
  Wij hebben alle disciplines onder één dak. Al onze prefab badkamers voor de woningbouw worden in onze eigen fabriek door zeer vakbekwame mensen ontwikkeld, en in zeer korte tijd gebouwd
 • Tijdwinst 
  U wint bij Portisa tot wel 3 maanden aan tijd gedurende de hele bouwperiode
 • Duurzaamheid 
  Gedurende de bouw van onze prefab badkamers werken wij met materialen van zeer hoogstaande kwaliteit. Deze materialen garanderen en lange levensduur
 • Afstemming en installatie 
  Alle prefab badkamers worden altijd vooraf in onze eigen fabriek getest. Hierdoor kunnen wij een volledig werkende badkamer garanderen bij plaatsing. Een soepele afstemming door een erkende installateur met alle betrokken partijen
 • Optimale productie omstandigheden 
  De bouw van al onze prefab badkamers voor nieuwbouw, vindt plaats onder de meest perfect geconditioneerde omstandigheden, welke een optimale kwaliteit garandeert
Prefab badkamers woningbouw Noordvliet Leeuwarden starterswoningen
Prefab badkamers woningbouw Noordvliet Leeuwarden starterswoningen

Voor u als projectontwikkelaar en aannemer ook heel belangrijk tijdens de bouw;

 • Bij ons is er één aanspreekpunt voor het sanitair in de bouw
 • Het afval op de bouwplaats is nihil
 • Er zijn geen opslagkosten op het bouwterrein
 • En bij ons zijn alle voorbereidingen in één hand
duurzaam-bouwen

Duurzame prefab badkamers voor woningbouw

Tegenwoordig worden bijna alle nieuwbouw woningen duurzaam gebouwd. Deze manier van bouwen is veel beter voor de natuur en het milieu.
Portisa gaat al een lange tijd mee met deze tendens en ontwikkelt dan ook duurzame prefab badkamers voor nieuw te bouwen huizen in de woningbouw. Vanaf 2020 is het zelfs verplicht om huizen te bouwen met Nul Op de Meter, of het bouwen van energie neutrale woningen.

Daar hoort dan ook een prachtige en unieke duurzame badkamer in, met als belangrijkste doel een zeer prettige en comfortabele badkamer met een efficiënt water- en energieverbruik.

Enkele voorbeelden van duurzaamheidsmaatregelen

 • Het gebruik van ledverlichting of spaarlampen
 • Het plaatsen van waterbesparende kranen en douches
 • Vloerverwarming
 • Glas en keramische tegels, of tegels van natuursteen
 • Goede ventilatiemogelijkheden, eventueel een ventilatiesysteem
 • Geen gebruik van kunststof wanden

Het ontwerp van de prefab badkamers voor nieuwbouw / woningbouw

Portisa werkt met een 3D cad ontwerpsoftware. Met deze software ontwerpen wij alle prefab badkamers voor de nieuwbouw en woningbouw in 3D. Het voordeel hiervan is, dat u inzicht krijgt hoe de badkamers eruit komen te zien nog voordat de productie van start zal gaan.

Deze 3D modellen kunt u tevens gebruiken voor BIM. Op die manier kunt u virtueel al zien of alles precies past en naar wens is. U blijft op die manier dus betrokken vanaf het ontwerp tot het eindresultaat, als u dat wenst. Ook bent u altijd van harte welkom tijdens het gehele traject van de bouw tot het eindresultaat van de badkamers in onze fabriek.

Wilt u vooraf of voorafgaand aan een eventueel project zien hoe een prefab badkamer wordt gebouwd? Ook dan bent u van harte welkom om een kijkje te nemen bij ons.

Onze badkamers worden geleverd en uitgevoerd met alle nodige, en volgens het ontwerp bepaalde, aan- en afvoerpunten voor water en aansluitpunten voor electra. Of te wel, geheel volgens het ‘plug and play’ concept.

Portisa levert een all-in garantie voor alle prefab badkamers die u ontwerpt voor nieuwbouw / woningbouw. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor alle onderdelen rond en in de badkamer. Onze korte communicatielijnen garanderen helderheid naar u als opdrachtgever en alle betrokken partijen.

YUST Hostel Badkamer Type 1 3D Render 13
Voorbeelden van een renders gemaakt met onze 3D ontwerpsoftware
Prefab badkamers leidingwerk

Techniek

Wij hebben in eigen beheer een unieke lichtgewicht constructie ontwikkeld, welke de basis is van onze prefab badkamers. Wij werken met lichte en dunne materialen waarvan wij een casco maken, waarin de badkamer op basis van de wensen van alle betrokken partijen wordt afgebouwd.

Wilt u hierover persoonlijke informatie, of zijn er onduidelijkheden? Neemt u gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Bouwplaatslogistiek

Bij het plaatsen van prefab badkamers in de nieuwe woningen, is planning en tijd van cruciaal belang. In overleg met u en alle betrokken partijen wordt afgestemd wanneer de badkamers voor de nieuwbouw woningen naar binnen worden gebracht. De manier van plaatsen in de woningen en de technieken die wij daarbij gebruiken, zijn bij ieder project anders. Daarom wordt er bij ieder project met u overlegd wat de meest efficiënte en economische manier is om de plaatsing van de prefab badkamers uit te voeren.

Indien noodzakelijk kunnen wij hijsmiddelen op maat ontwikkelen die aan alle normeringen en voorschriften voldoen.

Meer informatie over bouwplaatslogistiek.

Prefab badkamer Clink Hostel Amsterdam vrachtwagen