Prefab Badkamers

Slide background

Prefab Badkamers

Portisa is al tientallen jaren specialist in het ontwikkelen en bouwen van unieke prefab badkamers voor diverse projecten in Nederland, België en omliggende landen. De projecten waar onze prefab badkamers in het bijzonder passen zijn; hotels, cruiseschepen, woningbouw, starterswoningen, zorgcomplexen, ziekenhuizen, scholen en studentenwoningen/studentenhuizen en vakantiehuizen. Portisa ontwikkelt prefab badkamers in alle denkbare soorten en maten. Van heel eenvoudig tot zeer luxe, afhankelijk van het budget, de doelgroep en het project.

Portisa prefab badkamers zijn toepasbaar op elk project en met name wanneer er een groot aantal badkamers is gewenst met een vaste maat, vorm en uitvoering. Zo kan er een complete serie worden gebouwd. En dat betekent tijdwinst.

Portisa bouwt prefab badkamers op maat en volledig naar uw wensen in zeer korte tijd, waardoor u wel tot 3 maanden tijdwinst heeft.

Al onze badkamers worden in onze eigen fabriek ontwikkeld en gebouwd. Omdat wij alle disciplines onder één dak hebben, bespaart u aanzienlijk op kosten en wint u aan tijd gedurende het hele bouwproces. Alle werkzaamheden rondom de bouw van onze badkamers worden uitgevoerd door vakbekwame mensen, met een ruime schat aan ervaring en een passie voor het product.

Voordat de bouw van onze badkamers van start gaat, heeft u de volledige vrijheid in het ontwerp, de keuze van het interieur, en de vrijheid om de badkamers geheel naar smaak, wens en budget in te richten. Dit betekent dat vrijwel alle materialen en sanitaire onderdelen toepasbaar zijn. Al onze materialen zijn van hoogstaande kwaliteit.

Zodra de bouw van start gaat, starten wij per direct met de productie van uw prefab badkamers.

Prefab badkamers Van Swietenstraat Leeuwarden Starters studios
YUST Hostel prefab Badkamer Type 1 Render 18
Voorbeeld van hoe realistisch 3D renders zijn. Het geeft een uitermate goed beeld van hoe het eruit kan komen te zien.

Het ontwerp van prefab badkamers

Wij werken met een 3D CAD ontwerpsoftware waarmee we alle prefab badkamers in 3D ontwerpen. Hiermee krijgt u als klant inzicht in hoe de badkamer er nog voor de productie uit komt te zien. De 3D modellen zijn tevens te gebruiken voor BIM, zodat virtueel al gezien kan worden of alles precies past. U als klant blijft op deze manier betrokken vanaf het ontwerp tot het eindresultaat. Tevens bent u te allen tijde van harte welkom in onze fabriek tijdens het gehele traject, vanaf het ontwerp en gedurende de bouw tot het eindresultaat. Wilt u voorafgaand aan een eventueel project zien hoe een prefab badkamer wordt gebouwd, ook dan bent u welkom om een kijkje te nemen in onze fabriek.

Al onze badkamers worden uitgevoerd en geleverd met aan en afvoerpunten voor water en aansluitpunten voor electra. Dit geheel volgens het ‘plug and play concept. Desgewenst kan er in overleg meer op de badkamer worden gemonteerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een hollewandoos voor een keycard systeem van een hotel, condensafvoeren voor airco units en afvoer voor grijswatersysteem of grijswatercircuit.

Wij leveren een all-in garantie voor al onze prefab badkamers en zijn het aanspreekpunt voor alle onderdelen in de badkamer. Korte communicatielijnen zorgen voor helderheid en duidelijkheid naar u als opdrachtgever en alle betrokken partijen.

Belangrijke voordelen van Portisa prefab badkamers

De keuze voor prefab badkamers kent vele voordelen, waar u als klant veel profijt aan ontleent.

 • Ontwerpvrijheid;
  U als klant heeft de volledige vrijheid om, eventueel samen met een architect, een unieke prefab badkamer te ontwerpen en door ons te laten bouwen. De enige voorwaarde hieraan is dat het ontwerp technisch verantwoord en uitvoerbaar moet zijn.
 • Minimalisatie faalkosten;
  Wanneer het ontwerp helemaal naar uw wens is, dan start de bouw van de prefab badkamers. Omdat alle werkzaamheden rondom de bouw van uw  badkamers in onze fabriek worden uitgevoerd, wint u aan tijd en bespaart u aanzienlijk op extra kosten.
 • Verkorte bouwtijden;
  Alle badkamers worden, volledig naar uw wensen, door Portisa in zeer korte tijd op maat gebouwd. Omdat wij alle disciplines onder één dak hebben, wint u tot wel tot 3 maanden aan tijd op de totale bouwperiode.
 • Duurzaamheid;
  Portisa werkt met materialen van hoogstaande kwaliteit, die een lange levensduur garanderen.
 • Afstemming en installatie;
  Wij zorgen voor een soepele afstemming met de installateur en overige betrokken partijen. Tevens worden de badkamers in onze fabriek getest en garanderen wij u een volledige werkende prefab badkamer bij plaatsing.
 • Optimale productie omstandigheden;
  De productie van onze prefab badkamers vindt altijd plaats onder perfect geconditioneerde omstandigheden voor een optimale kwaliteit.
 • Er is bij ons slechts één aanspreekpunt voor het sanitair in de bouw
 • Het afval op de bouwplaats is nihil
 • Er zijn geen opslagkosten op de bouwplaats
 • Alle voorbereiding in één hand

Lees hier een artikel van Bouw Industrialisatie over tijds- en kostenefficiënt bouwen met modulaire badkamers.

Prefab badkamers Noordvliet Leeuwarden toilet
Prefab sanitair units kantine Beverwijk

Specificaties

De prefab badkamers van Portisa worden opgebouwd uit een verzinkt stalen onderconstructie waarop gezette verzinkt stalen wandpanelen worden geplaatst. Tegen de stalen wand- en vloerconstructie kan bijna elke gewenste afwerking geplaatst worden. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan (natuurstenen) tegelwerk, glas of Corian. De wandpanelen worden qua breedte aangepast aan het gekozen afwerkingsmateriaal.

Wij werken met Sendzimir staal. Sendzimir is voorverzinkt staal dat na het walsen door een zinkbad is gegaan. Het doel van dit proces is om het staal te beschermen tegen corrosie, wat tevens een lange levensduur garandeert.

Verzinkt staal prefab badkamers
plaatsing en logistiek prefab badkamers

Plaatsing en logistiek

Planning en tijd is cruciaal bij het plaatsen van prefab badkamers. In overleg met de opdrachtgever en de aannemer wordt afgestemd wanneer de badkamers naar binnen worden gebracht.

Op welke manier dit gebeurt en hoe wij te werk gaan, kunt u lezen EN zien in ons filmpje op onze pagina bouwplaatslogistiek.

Unieke prefab badkamer projecten

Sinds het bestaan van Portisa prefab badkamers, hebben wij samen met onze zeer vakbekwame werknemers, voor een aantal unieke projecten prachtige prefab badkamers ontwikkeld. Deze projecten zijn onder andere;

 • Het bouwen van 109 prefab badkamers voor het Crown Office Hotel te Haarlem
 • Voor het Ibis Jabekke Hotel te Brugge in België, 76 prefab badkamers
 • Vakantiepark Hengelhoef in België, 65 prefab badkamers
 • Hotelschool Den Haag, 149 prefab badkamers

Voor al onze projecten kunt u onze projectpagina bezoeken.

badkamers Ramada Apollo eindresultaat

  Op de hoogte blijven?